Free cookie consent management tool by TermsFeed

Werkgebied Doesburg

Gerritsen Grafmonumenten is ook werkzaam in en rondom Doesburg. Wij leveren grafstenen bij vele begraafplaatsen in deze omgeving.

Heeft u een vraag over onze diensten of ons werkgebied?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Doesburg

Gerritsen Grafmonumenten Doesburg

Grafmonumenten Doesburg worden door Gerritsen vanuit Baak geleverd en geplaatst. Hoe belangrijk een grafmonument voor een nabestaande kan zijn weten wij Alex Gerritsen en Erna Bosch als geen ander. Daarom benaderen we dit thema heel persoonlijk. Nabestaanden moeten dat grafmonument kiezen, dat het beste bij de nagedachtenis van de overledene past. En wat in diens geest vormgegeven is. Om precies dat ene monument te kiezen, kunt u ideeën op komen doen in onze showroom in Baak waar we een keur aan mogelijkheden hebben opgesteld.

Daar kunt u kenbaar maken wat u zou willen en wij kunnen aangeven of dat kan en of dat om te zetten is naar een passend ontwerp. Begraafplaatsen hanteren allerlei regels waaraan een monument moet voldoen. Wij weten precies wat er wel en niet mogelijk is op elke begraafplaats in de regio. Bent u overtuigd? Maak dan en afspraak met Gerritsen Grafmonumenten voor een nader gesprek.

In de regio Doesburg rekenen we tot ons werkgebied:

Algemene-begraafplaats-Doesburg

Algemene begraafplaats Doesburg

Adres: Meipoortwal 10, 6981 DD Doesburg

Katholieke-begraafplaats-Doesburg

Katholieke begraafplaats Doesburg

Adres: Kraakselaan 22, 6981 HG Doesburg

De begraafplaats biedt de mogelijkheid voor graven voor een periode van 20 jaar die telkens met 10 jaar verlengd kan worden.Dat geldt ook voor een graf in de urnentuin en de urnenmuur. Er is tevens de mogelijkheid om de as op een strooiveld te verstrooien. Er is ook en optie om een graf waarvan de termijn verlopen is aan te kopen en er opnieuw in te begraven. De begraafplaats in Doesburg dateert uit 1829 en beschikt over een historisch poortgebouw. Buiten de stadsmuren moest men in 1829 op zoek naar een passende plek en dat vond men op een afgegraven bastion van de oude vestingstad Doesburg. Bastions zijn in veel vestingsteden te vinden dan heet het een bolwerk een uitspringend verdedigingswerk in de vorm van een dijk. Het ontwerp van de begraafplaats is van de hand van de beroemde landschapsarchitect Zocher.  Het oudste deel inclusief ingang en bruine beuk staat op de Rijksmonumentenlijst. Een werkgroep houdt zich bezig met het leesbaar maken van de oude teksten. Herstel van oude zerken en hekwerk staat nog op het wensen lijstje.

Meipoortstraat 1 6981 DD Doesburg

De parochie St Martinus valt sinds 1 mei onder de Sint Willibrordusparochie in Zevenaar. De Rooms-Katholieke begraafplaats dateert uit 1830 en is op het molenveld aangelegd. Er zijn ingangspijlers te zien met siervazen in Lodewijk de XV stijl en een baarhuisje uit 1850.

Kraakselaan Doesburg

Doesburg ligt op een hoog rivierduin daar waar Oude en Nieuwe IJssel samenkomen. En het ligt aan de oude weg van Arnhem naar het Duitse Munster. In 1237 kreeg het stadsrechten, maar Doesburg werd al genoemd in 884 als Duisburg. Het is in de huidige bestrating en met singels goed te zien dat Doesburg een vestingstad was. Dat was in de tijden van de 80 jarige oorlog in de 16e en 17e eeuw een noodzaak. Pas in 1922 werd die vestingstatus opgeheven. In de 15e eeuw trad Doesburg toe tot de Hanze dat zijn een ring van havensteden met Lubeck in Duitsland als hoofd waar onderlinge afspraken golden over vracht en bijbehorende tarieven.   De grote of St Martinuskerk werd in 1342 gebouwd. Na diverse keren vernietigd afgebrand en opgeblazen te zijn in de 2e wereldoorlog werd de kerk in 1972 gerestaureerd.