Free cookie consent management tool by TermsFeed

Tuinbeurs Doetinchem was een succes

Van 7 tot 9 februari 2020 was er in Doetinchem een gigantisch grote tuinbeurs.

Iron Design, een onderdeel van Gerritsen Grafmonumenten was door ook aanwezig.

Veel bezoekers lieten zich informeren over duurzame rozenbogen, priëlen en pergola’s.

Themadag Zorg en Afscheid

Op zondag 27 mei 2018 vond in Arnhem de themadag Zorg en Afscheid plaats. Van 10.00 tot 18.00 uur vonden vele bezoekers de weg naar Het Openluchtmuseum om zich te laten informeren over allerlei zaken rondom zorgverlening en afscheid nemen.

Volwassenen en kinderen genoten van de leerzame workshops en informatieve lezingen. De unieke stand van Gerritsen Grafmonumenten werd goed bezocht. Onze steenhouwer gaf een demonstratie letters hakken. Een mooi stukje ambacht waar men echt de tijd voor nam om even te kijken. Onder het genot van een hapje en een drankje was het op deze zonnige dag echt genieten. Zowel voor standhouders als gasten!

poster themadag zorg en afscheid
Grote veldkei op de Loenermark
Opening Gele Zwerfkeienroute

Op vrijdagmiddag 20 april 2018 werd op de Loenermark in Loenen de Gele zwerfkeienroute geopend. Een initiatief van Vrienden van de Loenensebossen.

Gerritsen Grafmonumenten heeft samen met Lian Brandsma Uitvaartzorg deze grote veldkei geschonken die het begin van de wandelroute markeert.

Deze nieuwe lange route van 13,5 km. aangegeven met gele pijlen begint op de parkeerplaats van de schaapskooi. De route loopt eerst door het Loenense bos, een van oudsher productiebos. U loopt over mooie bospaden naar het Landgoed Groenouwe een gebied met een aantal oude ingesloten heideveldjes.  Slingerende paden brengen u naar de Zilvense heide en Kouwerik, een uitgestrekt heidegebied met het Rijksmonument De IJkbasis.

Gerritsen Grafmonumenten draagt de natuur een warm hart toe en hoopt dat velen gaan genieten van deze wandelroute. Wandelen is goed voor lichaam en geest. Dagelijks minstens een half uurtje lopen, daar kan geen pil tegenop. Hart en longen worden er sterker van, je geheugen wordt beter. En het is ook nog eens heel goed voor je humeur.

Restauratie Walburgiskerk Zutphen.

Januari 2018: samen met Bouwbedrijf Hoffman uit Beltrum werken aan dit bijzondere project.

Foto’s zijn gemaakt door kunstfotograaf Hettema.

De Sint Walburgiskerk, aan het ‘s-Gravenhof te Zutphen is plaatselijk beter bekend als de Walburgkerk. Het oudste deel dateert uit de 11e eeuw. Sinds de 16e eeuw heeft ze haar hedendaagse uiterlijk.  De toren heeft een hoogte van 76 meter. Tot 1600 was de toren zelfs 117 meter hoog. En daarmee nog hoger dan de Dom van Utrecht.

Bij de kerk is de Librije, een oude kettingbibliotheek. Sinds 1591 is de Sint Walburgiskerk een protestante kerk.

De Walburgiskerk was eigendom van de Hervormde Gemeente, maar werd in juli 2016 overgedragen aan de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK). De stichting Walburgiskerk Zutphen is verantwoordelijk voor de exploitatie. In de zomer wordt tijdens de dienst op zondag en bij veel concerten het Baderorgel bespeeld.

Het Henrick Bader orgel is zeer beroemd. Met zijn prachtige renaissanceklanken en zijn laat barokke toevoegingen behoort het tot de fraaiste orgels van Nederland. Er worden vaak concerten georganiseerd zodat iedereen kan genieten van deze fraaie klanken.

Een dame met kort haar en een bril.

Erfrecht en het levenstestament:

Gerritsen Grafmonumenten en Dröge Notariaat organiseerden op woensdag 24 januari 2018 een gratis lezing met advies over het levenstestament en het erfrecht. Er waren 30 belangstellenden aanwezig en na de lezing bestond er de mogelijkheid voor een check-up. Dat wil zeggen: de aanwezigen konden hun testament laten beoordelen door notaris Natascha Dröge.

Vererving volgens een testament:

De meest voorkomende testamenten zijn zogenaamde langstlevende testamenten. Dit zijn testamenten die zijn gemaakt ter bescherming van de langstlevende echtgenoot.

Vererving zonder testament:

Als de overledene geen testament heeft gemaakt en dus geen erfgenamen heeft aangewezen, bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn.

Partner – de wettelijke verdeling

Bij overlijden krijgt de langstlevende automatisch alle bezittingen (en schulden) van de overledene. De kinderen krijgen slechts een vordering.

 

Kinderen

Kinderen hebben een speciale positie in het erfrecht. Zo hebben kinderen altijd recht op een bepaald deel van de erfenis van hun ouders. Het maakt daarvoor niet uit hoe de relatie van de kinderen met de ouders is.

Begraven of cremeren: 

maak het onderwerp bespreekbaar.

Uitvaartmagazine I gemeente Brummen e.o.

Het uitvaartmagazine ‘Afscheid en meer…’ kan een handig hulpmiddel zijn.

In de week van 13 oktober 2017 is het in de gemeente Brummen huis aan huis verspreid.

Woont u elders en heeft u interesse? Bij Gerritsen Grafmonumenten is een gratis exemplaar verkrijgbaar.

ondergaande zon, dragers met kist op de schouders, toegangspoort begraafplaats, hoge hoed.

Alex en Frans in de kerk 

Zaterdag 5 augustus 2017 zette de St. Joriskerk in Drempt de deuren open voor het “publiek”. Op deze manier konden bezoekers deze unieke kerk eens van binnen bekijken.

Alex Gerritsen was die dag met grafaccessoires aanwezig en mocht belangstellenden van alles vertellen over grafonderhoud. Zijn neef Frans van Zeppgerritsen was er met glazen kunstobjecten.

Voor koffie en thee werd gezorgd (gratis).

Ritueel begeleiden bij afscheid 

Dinsdagavond 30 mei 2017 verzorgde Maria Schotman de lezing “Ritueel begeleiden” in de showroom van Gerritsen Grafmonumenten te Baak.

Afscheid nemen, ieder mens krijgt ermee te maken. Rouw wordt het meest geassocieerd met overlijden, maar er zijn meer situaties. Neem bijvoorbeeld het verlies van gezondheid, verlies van een baan, verlies van je partner door echtscheiding of het verlies van het oude vertrouwde huis als je naar een zorginstelling moet. Om verder te kunnen met je leven is het belangrijk goed uit de rouw te komen. Soms is daar hulp bij nodig. Daar kan de ritueel begeleider bij helpen. Maria Schotman – Harmsen is afscheidsdeskundige en kwam vertellen over haar mooie werk.

Lees meer over Maria Schotman – Harmsen.

Open Dag bij Gerritsen Grafmonumenten was een groot succes!

300 belangstellenden kwamen op 22 april 2017 een kijkje nemen in de schitterende showroom, ruime werkplaats en gigantische showtuin.

Er was een leuke prijsvraag: het raden van het aantal blauwe steentjes in een glazen vaas.

Wij hadden 424 steentjes in de vaas gedaan en mevrouw A. Peters uit Eerbeek had 425 ingevuld.

Zij is dus de winnaar van een taart. Deze zal haar binnenkort worden aangeboden.

Respect is het sleutelwoord bij Gerritsen Grafmonumenten

In Magazine De Hessencombinatie uitgave 26/maart 2017 staat een sfeervol artikel over ons bedrijf.

De Hessencombinatie 2017-03

Rouw na zelfdoding 

Maandagavond 3 april 2017 verzorgde Monique van ‘t Erve in de showroom van Gerritsen Grafmonumenten te Baak een lezing over rouw na zelfdoding.

Monique kwam vertellen welke impact zelfdoding heeft op de nabestaanden.

Zelfdoding is voor veel mensen een beladen onderwerp. Dat maakt dat nabestaanden over het algemeen minder steun ervaren dan wanneer hun naaste op een andere manier zou zijn overleden. Daarom is het belangrijk dit onderwerp beter bespreekbaar te maken. Monique ondersteunt nabestaanden en adviseert organisaties die met zelfdoding te maken krijgen.

Samen met Riet Fiddelaers – Jaspers schreef Monique het boek ‘Weg van mij’ Dit is een werkboek voor kinderen die achterblijven na zelfdoding.

Lees meer over Monique van ‘t Erve.

Gerritsen Grafmonumenten is verhuisd naar Baak!

1 november 2016 opende Gerritsen Grafmonumenten de deuren van het nieuwe pand: Dambroek 10A, 7223 DV Baak.

Showroom en werkplaats op één locatie.

Momenteel wordt er nog hard gewerkt om alle werkzaamheden af te ronden.

Het bedrijf is gelegen aan de doorgaande weg van Zutphen naar Doetinchem.

Onze werkwijze blijft uiteraard dezelfde: professioneel en persoonlijk met een heldere uitleg en openheid over de tarieven.

U bent van harte welkom!

Gerritsen Grafmonumenten aan het werk op de algemene begraafplaats te Eerbeek.

Juni 2016 zijn wij een aantal dagen aan het werk op de algemene begraafplaats te Eerbeek.

Daar worden in opdracht van de gemeente Brummen diverse grafmonumenten verwijderd.

Naast handwerk komen er ook machines aan te pas.

Onze medewerkers werken met toewijding aan deze grote klus.

Begraafplaats Doeburg

Rondleidingen over de algemene begraafplaats Doesburg

Regelmatig verzorgt Erna Bosch van Gerritsen Grafmonumenten uit Velp rondleidingen over de algemene begraafplaats aan de Meipoortstraat te Doesburg.

Een rondleiding duurt ongeveer 75 minuten.

Het is prachtig wandelen over deze begraafplaats die veel vertelt over de geschiedenis van Doesburg.

Heeft u interesse in een rondleiding? Bel gerust met Erna Bosch en informeer naar de mogelijkheden en kosten.

Tel.: 06 – 20 42 37 02.

Afscheidswijzer

In de Afscheidswijzer editie Arnhem  is een initiatief van Wijzer Communicatie en is in samenwerking met gemeente Arnhem uitgegeven.

Het is een praktisch en informatief naslagwerk over de dood, uitvaart en alles wat daarop volgt.

Het geeft u een helder overzicht van de uitvaartopties, bedrijven en instellingen in de regio.

Dit handige boekje is gratis bij ons af te halen.
Wilt u de publicatie online bekijken? Of meer informatie over Afscheidswijzer?
Ga dan naar www.afscheidswijzer.nl

Terugblikken

De lezing op 26 maart 2014 door Ciska Zeypveld werd door bijna 30 mensen bijgewoond. Het was een bijzonder interessante avond.

Bruisend Baak, op zondag 4 mei 2014 was een groot succes. Deze markt waar regionale producten waren te zien en te beleven werd door velen bezocht.

Alex Gerritsen gaf een demonstratie in het hakken van letters.

17 september 2014 sprak Pauline Wouters over thanatopraxie/lichte balseming. 

Thanatopraxie (lichte balseming) is een specialistische invasie handeling die alleen uitgevoerd mag worden door gediplomeerde Thanatopracteurs.

Tijdens de lezing werd uitgelegd wat thanatopraxie is en welke redenen er kunnen zijn om voor deze tijdelijke balseming te kiezen.

Alle aanwezigen vonden het een bijzonder leerzame avond.