Cover boek

Liefde in steen

Het boek ‘Liefde in steen’ is geschreven door Erna Bosch en vanaf 15 juni 2022 verkrijgbaar.

In dit bijzondere boek blikken nabestaanden terug op het leven en de dood van een overleden dierbare. Het zijn verhalen met verschillende achtergronden, leef- en gezinssituaties en beroepen. Maar stuk voor stuk laten ze zien dat liefde oneindig is. Ook biedt dit boek een kijkje in het werk van mensen in de natuursteenbranche. Hoe is het om dag in dag uit bezig te zijn met grafmonumenten? Maakt dat somber of geeft het juist energie?

Het boek kost € 20

Nu alvast een exemplaar reserveren? Stuur een mail naar erna@gerritsengrafmonumenten.nl

Herdenkingsmonument Dollemansstraat Baak
Herdenkingsmonument neergestorte Lancaster 26 juni 1943

Herdenkingsmonument neergestorte Lancaster

Op 6 juni 1943 stortte er in Baak een Lancaster bommenwerper neer.

Hierbij kwamen zes bemanningsleden, jonge Engelse en Canadese mannen, om het leven.

77 jaar later is er aan de Dollemansstraat in Baak een herdenkingsmonument geplaatst.

Vele vrijwilligers zijn er dagen druk mee geweest. Een aantal bedrijven deden aan sponsoring. Zo ook Gerritsen Grafmonumenten. Wij leverden het graniet en graveerden de namen van de omgekomen bemanningsleden in de granieten tegel.

Open

Wij zijn de hele zomer open!

De vakantie staat voor de deur.

Voor velen zal het een andere invulling krijgen dan aanvankelijk gedacht want het corona virus blijft ons bezig houden.

Wij gaan niet dicht. De zomermaanden is Gerritsen Grafmonumenten gewoon open.

Heeft u vragen en wensen voor een grafsteen, laat het ons dan weten.

Maar ook voor een dorpel van hardsteen of een aantal nieuwe vensterbanken van composiet bent u van harte welkom!

Bel 0575 – 820 988 en maak geheel vrijblijvend een afspraak!

Emoties horen bij dit werk

Op zaterdag 13 juni 2020 stond er een artikel over Gerritsen Grafmonument in het magazine van Algemeen Dagblad. Een magazine welke iedere zaterdag / zondag als bijlage bij de krant verschijnt.

Wekelijks staat er op pagina 4 een verhaal over bijzondere middenstanders. Deze keer in ‘Goeie Zaak’ het verhaal van twee bevlogen ondernemers die graag mooie gedenkplekken inrichten voor bijzondere personen. Want hun motto is: ieder mens is uniek!

 

Gerritsen Grafmonumenten
Goeie Zaak

Bijzondere plaquette geleverd

Op vrijdag 30 augustus 2019 nam boer Antoon Klomp op feestelijke wijze afscheid van het Open Erf de Groote Modderkolk in Loenen.

Brandrode runderen

Namens Natuurmonumenten voerde Hans van Dijk, gebiedsmanager Zuid-Veluwe en IJsselvallei het woord. Hij kon Antoon en gezin verwelkomen op deze plek waar de familie Klomp anderhalve eeuw heeft gewoond en geboerd. In 2001 begon Klomp zijn taak voor de brandrode runderen. Zijn boerderij had hij inmiddels verkocht aan Natuurmonumenten. Er kwam een grote moderne potstal. Hij begon met 67 brandrode runderen. Dit ras was bijna uitgestorven. Het doel van de directie van Natuurmonumenten was om de populatie runderen van dit ras veilig te stellen. Dat is gelukt. Inmiddels zijn er in Nederland meer dan 1000.

Plaquette in de muur van de stal

Na de toespraak van van Dijk mocht Antoon een zwart granieten plaquette onthullen die in de muur van de stal was aangebracht als herinnering aan de familie Klomp van het Open Erf de Groote Modderkolk.

Antoon en Ria Klomp bij de plaquette van de familie Klomp
Antoon en Ria Klomp bij de plaquette van de familie Klomp. Foto: Martien Kobussen.
Met hamer en beitel hakken in steen.

Het Natuursteen Atelier is van start gegaan

Ook een keer een eigen kunstwerk maken, begeleid door steenhouwer Alex of Pim? Grijp nu de kans en boek een unieke workshop!

Laat u inspireren en verrassen door samen met vrienden, familie of collega’s aan de slag te gaan met speksteen of graniet.

Dit alles vindt plaats in Het Natuursteen Atelier te Baak, een onderdeel van Gerritsen Grafmonumenten.

Komt u liever wat vaker hakken in natuursteen? Mogelijk is dan de cursus wat voor u. In kleine groepen is er aandacht voor uw wensen, ideeën en creativiteit.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een cursus of workshop? Kijk dan op de website www.hetnatuursteenatelier.nl

drie kunstwerken van steen op een muurtje gelegen