Workshop Kennismaken met de Steenhouwerij

De workshop ‘Kennismaken met de steenhouwerij’ is razend populair en superleuk!
En omdat wij daar ook blij van worden geven wij maandagmiddag 30 september  € 10,00 korting op deze activiteit.

In deze workshop maak je in één dagdeel kennis met het ambacht steenhouwen. Ervaar hoe het is om met hamer en beitel te hakken in steen. Je hoeft echt geen kunstenaar te zijn om deel te kunnen nemen. Ontdek je eigen creativiteit en meld je aan door te bellen naar 0575 820 988 of stuur een e-mail: erna@gerritsengrafmonumenten.nl

Nu slechts € 29,50 en dat is inclusief steen, koffie/thee en wat lekkers!

Met hamer en beitel hakken in steen.

Bijzondere plaquette geleverd

Op vrijdag 30 augustus 2019 nam boer Antoon Klomp op feestelijke wijze afscheid van het Open Erf de Groote Modderkolk in Loenen.

Brandrode runderen

Namens Natuurmonumenten voerde Hans van Dijk, gebiedsmanager Zuid-Veluwe en IJsselvallei het woord. Hij kon Antoon en gezin verwelkomen op deze plek waar de familie Klomp anderhalve eeuw heeft gewoond en geboerd. In 2001 begon Klomp zijn taak voor de brandrode runderen. Zijn boerderij had hij inmiddels verkocht aan Natuurmonumenten. Er kwam een grote moderne potstal. Hij begon met 67 brandrode runderen. Dit ras was bijna uitgestorven. Het doel van de directie van Natuurmonumenten was om de populatie runderen van dit ras veilig te stellen. Dat is gelukt. Inmiddels zijn er in Nederland meer dan 1000.

Plaquette in de muur van de stal

Na de toespraak van van Dijk mocht Antoon een zwart granieten plaquette onthullen die in de muur van de stal was aangebracht als herinnering aan de familie Klomp van het Open Erf de Groote Modderkolk.

Antoon en Ria Klomp bij de plaquette van de familie Klomp
Antoon en Ria Klomp bij de plaquette van de familie Klomp. Foto: Martien Kobussen.
Yes, We're Open!

Wij zijn de hele zomer open!

De vakantie is inmiddels volop aan de gang. Misschien heeft ook u de koffers al ingepakt, heerlijk!

Wij gaan niet dicht. De zomermaanden is Gerritsen Grafmonumenten gewoon open.

Heeft u vragen en wensen voor een grafsteen, laat het ons dan weten.

Het Natuursteen Atelier is van start gegaan

Ook een keer een eigen kunstwerk maken, begeleid door steenhouwer Alex of Pim? Grijp nu de kans en boek een unieke workshop!

Laat u inspireren en verrassen door samen met vrienden, familie of collega’s aan de slag te gaan met speksteen of graniet.

Dit alles vindt plaats in Het Natuursteen Atelier te Baak, een onderdeel van Gerritsen Grafmonumenten.

Komt u liever wat vaker hakken in natuursteen? Mogelijk is dan de cursus wat voor u. In kleine groepen is er aandacht voor uw wensen, ideeën en creativiteit.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een cursus of workshop? Kijk dan op de website www.hetnatuursteenatelier.nl

drie kunstwerken van steen op een muurtje gelegen
Menu