Free cookie consent management tool by TermsFeed

QR code voor monumenten

Alles heeft zijn tijd, ook herdenken. In de huidige maatschappij zijn zaken als internet en mobiele telefoons niet meer weg te denken. Hadden we vroeger een foto’tje in een portomonnee, tegenwoordig dragen we onze dierbaren bij ons in onze smartphone. Speciaal voor de smartphone is de zogenaamde QR code ontwikkeld. Dit is een variant op de barcode die met een speciale applicatie (app) ingelezen kan worden. Via een QR code kan een website geopend worden met daarin foto’s van teksten over de overledene.

Toepassingen

De QR code is inmiddels ook toe te passen op uw gedenksteen. De QR code kan ook op een bestaand monument aangebracht worden. Een QR code is met behulp van lasertechniek aan te brengen op graniet, waardoor deze ook voor monumenten beschikbaar is. De QR code verwijst naar een internetpagina van uw keuze. Bijvoorbeeld een herdenkingssite op Facebook van de overledene.

jpeg

Hoe kan ik een QR code lezen?

Een QR code kan ingelezen worden met een smartphone na het installeren van een “scan” applicatie. QR-scanners zijn veelal gratis te downloaden.

Wat houdt het product QR code in?

Een plaatje van 7×7 cm en 1 cm dik, met daarop een QR code;
Of een op maat gemaakt plaatje zwart graniet;
Of op het monument zelf aangebracht.