Free cookie consent management tool by TermsFeed

Grafstenen kopen keuzehulp

Grafstenen kopen met keuzehulp is wel handig als u op zoek bent naar een grafsteen die perfect past bij de overledene. Wit u een geschikt grafmonument kijk dan zeker eens bij Gerritsen Grafmonumenten. We hebben een groot assortiment en u kunt om te beginnen een keuze maken uit diverse soorten materialen waarvan het grafmonument gemaakt wordt.

grafstenen showroom

Doe ideeën op

Veelgebruikt is graniet maar ook marmer of glas behoort tot de mogelijkheden. Als u graag wilt zien wat er allemaal mogelijk is kijk dan eerst op onze website naar wat er allemaal te koop is of kom eens kijken in onze showroom en showtuin. U bent niet verplicht te kiezen voor een standaardmonument. We maken ook gedenkstenen op maat die helemaal persoonlijk zijn. Als u dus zelf al ideeën hebt over hoe het eruit dient te komen zien kunt u daar ook mee bij ons terecht.

Klein team dat persoonlijk werk levert

We werken met een klein maar gespecialiseerd team. Als u bij ons een offerte aanvraagt wordt deze door één persoon gemaakt die u verder door het gehele traject zal begeleiden. Zo heeft u altijd te maken met dezelfde persoon die op de hoogte is van alles wat u graag wilt en waarmee u ook altijd contact kunt opnemen. Tot en met de plaatsing van de grafsteen of urn monument zorgen wij voor de juiste begeleiding om het proces naar ieders tevredenheid af te ronden.

gerritsen grafmonumenten

Laat u adviseren

Het kiezen van het juiste grafmonument is niet iets dat je even snel doet. Het is toch een belangrijke keuze die u in een moeilijke periode dient te maken. Daarom raden we ook aan dat u eerst goed rondkijkt wat er allemaal mogelijk is en gebruik maakt van een grafstenen kopen keuzehulp. Dit doet u door de volgende keuzes te maken. Kies om te beginnen voor het soort materiaal waarvan de gedenksteen gemaakt wordt. Daarna kiest u wat voor inscriptie u erop wilt laten zetten. Dit is natuurlijk de naam en de geboorte- en sterfdatum maar er kan nog meer op komen staan. We hebben teksten zoals bijvoorbeeld gedichtjes die mogelijk zijn maar wellicht heeft u zelf al een idee wat het wordt. Dit kunnen wij dan ook voor u uitvoeren. Op onze website kunt u ook zien wat voor soorten lettertypes er allemaal mogelijk zijn. We kunnen samen met u bekijken wat het mooiste uitkomt op de gedenksteen die u uitgekozen hebt en in welke kleur en grootte dit mogelijk is. U kunt op onze site ook voorbeelden vinden van bepaalde teksten die u misschien wel aanspreken of waarmee u op een idee gebracht wordt wat u op het monument wilt laten zetten. Om rustig thuis op uw gemak een geschikte tekst te kunnen kiezen kunt u ook de gids met alle teksten downloaden.

Ga voor modern

Een modern tintje dat u (ook op een reeds bestaande) grafsteen kunt laten aanbrengen is een QR code. Deze kan dan in gescand worden met een mobiele telefoon en verwijst naar een internetpagina naar keuze waarmee de overleden persoon iets had en ook herdacht kan worden.

Ook voor overleden huisdieren

Niet alleen voor mensen maar ook voor overleden huisdieren komt het steeds meer in trek om een gedenksteentje te laten maken. Wilt u ook je huisdier hiermee herdenken? Dan kunt u voor een klein grafmonument ook bij ons terecht.

Keuze uit diverse urnen en urn monumenten

Bent u op zoek naar een urn? Ook daarin hebben we een ruime keuze. U kunt kiezen uit diverse modellen waaronder een standaard urn die veelal gebruikt wordt voor plaatsing in een urnenmuur of in huis. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een urn die gemaakt is van glas. Omdat deze urnen allemaal handmatig geblazen worden zijn deze altijd uniek en is er geen eentje hetzelfde. Dit geldt ook voor urnen die gemaakt worden van marmer. Omdat dit een natuurproduct is ziet het er altijd net even anders uit. Marmeren urnen lijken op vazen en vallen daarom ook minder op als u deze in huis hebt. Marmer is ook in tal van kleuren verkrijgbaar.

Speciale urnen

Een andere keuze is een urn van brons of van hout. Dit doet heel bijzonder en speciaal aan en als je dit mooi vindt is het zeker een keuze om te overwegen. Een laatste model is de waterurn. Mensen vinden het vaak fijn als ze een plekje hebben waar ze iemand speciaal kunnen herdenken. Als je de as van een geliefd persoon uitstrooit is het weg en is het moment snel voorbij. Om dit proces langer te kunnen blijven doen is een waterurn zeker geschikt. Deze bronzen bol wordt boven de grond geplaatst maar zit op een buis bevestigd die in de grond zit. Door de regenval zakt de as in de loop der jaren langzaamaan de grond in. Dit kan gemiddeld wel zo’n tien jaar duren maar is natuurlijk ook afhankelijk van de hoeveelheid regen die er valt. Zo heb je als nabestaande toch een mooi gedenkteken dat je bijvoorbeeld op een mooie plek in de tuin kunt zetten en waar je de overledene kunt bezoeken.

Neem altijd eerst even contact met ons op

Als u graag meer informatie wilt om een grafsteen te kopen en grafstenen kopen keuzehulp zoekt kunt u op verschillende manieren contact opnemen met ons bedrijf. Kom even langs, bel ons of stuur een mailtje. U mag ook het contactformulier dat u op onze site vindt invullen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op om te adviseren op welk gebied u maar wilt.