Werkgebied Nijmegen

Gerritsen Grafmonumenten is ook werkzaam in en rondom Nijmegen. Wij leveren grafstenen bij vele begraafplaatsen in deze omgeving.

Heeft u een vraag over onze diensten of ons werkgebied?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Gerritsen Grafmonumenten Nijmegen

Noviomagus heet de stad aan de Waal in het latijn. Daarmee krijgt een van de oudse steden van Nederland zijn naam. Al in het jaar 100 kreeg het marktrechten en in 1402 werd het een hanzestad. In 1923 werd het met de huidige Radboud universiteit ook nog universiteitsstad. Vieren Nederlandse steden vaak hun 500 jarig bestaan en vinden we dat al heel wat. Nijmegen vierde in 2005 zijn 2000 jarig bestaan. In de tijd van de Romeinse Keizer Trajanus was het al een handelsnederzetting, naast Romeinse legerplaats. Dat maakte toen onderdeel uit van de Limes, de Romeinse grens die gelijk opliep met de rivier de Rijn.

In de Middeleeuwen werd Nijmegen een aanzienlijk centrum. Het Valkhof werd toen voltooid en staat er nog steeds. De laatste keer dat de stad in de vuurlinie lag, was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarbij ging het tijdens operatie Market Garden om de brug over de Waal. De stad is toen tijdens een geallieerd bombardement op het station van Nijmegen zwaar getroffen. Na de oorlog groeide de stad door tot 176.000 inwoners die het nu heeft. Met de Waalsprong breidt de stad verder uit richting Arnhem.

Algemene Begraafplaats Lent

Notenlaantje 25

6663 MG Lent