Free cookie consent management tool by TermsFeed

Werkgebied Arnhem

Gerritsen Grafmonumenten is ook werkzaam in en rondom Arnhem. Wij leveren grafstenen bij vele begraafplaatsen in deze omgeving.

Heeft u een vraag over onze diensten of ons werkgebied?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Arnhem

Gerritsen Grafmonumenten Arnhem

Grafmonumenten in Arnhem worden door Gerritsen vanuit Baak geleverd en geplaatst. In onze showroom in Baak kunt u een keur aan mogelijkheden bekijken waar uit te kiezen is. Door onze jarenlange ervaring in het vakgebied gedenkstenen zijn niet veel vragen onbeantwoord gebleven. U kunt kenbaar maken wat u zou willen en wij kunnen daar op reageren en het omzetten naar een passend ontwerp. Begraafplaatsen hanteren allerlei regels waaraan een monument moet voldoen.

Wij weten precies wat er wel en niet mogelijk is op elke begraafplaats in de regio. Wij Alex Gerritsen en Erna Bosch weten hoe belangrijk een grafmonument kan zijn voor een nabestaande. Een persoonlijke benadering vinden wij dan ook heel belangrijk. Want het uitgangspunt moet zijn dat nabestaanden een monument kiezen in de geest van de overledene, wat bij hem of haar past. Bent u overtuigd? Maak dan en afspraak met Gerritsen Grafmonumenten voor een nader gesprek.

Begraafplaats Moscowa te Arnhem:

Waterbergseweg 18 6815 AP Arnhem

Begraafplaats Moscowa is qua oppervlakte (30 hectare) de vierde van Nederland. Begraafplaats Selwerderhof in Groningen is met 50 hectare is de grootse.

Op gedenkpark Moscowa staat ook een crematorium. Begraafplaats Moscowa telt ruim 12.000 graven. De meest voorkomende namen zijn: Jansen 286x, Gerritsen 134x, Janssen 128x, Hendriks 118x, Willemsen 106x en Peters 98x.

Graven van bekende Nederlanders op Moscowa zijn:

*Ien Dales (1931 – 1994) Politica

*Antoon van Hooff (1937 – 2004) Directeur van Burgers Zoo en Presentator van TV programma’s.

Moscowa is vandaag de dag een begraafplaats met meer dan 20.000 graven waar tussen de 40.000 en 50.000 mensen begraven zijn. In 1873 besloot de gemeente tot aanleg ervan buiten haar stadsgrenzen. De naam Moscowa komt van de gelijknamige hofstede die vlak bij lag. De hofstede was in eigendom bij Baron van Heeckeren van Enghuizen die als militair edelman de gewoonte in Franse Krijgsdienst had opgedaan om zijn bezit naar Franse veldslagen te vernoemen.

Op Moscowa zijn Arnhemse hoogwaardigheidsbekleders en bekende personen begraven zoals de tabaksfabrikant Theodorus Niemeyer, Dirk Troelstra (de jongere broer van Pieter Jelles) en Josef Weiss, de Zwitserse muzikant die als Tata Mirando met het gelijknamige zigeunerorkest furore maakte. In 1968 werden twee aula’s gebouwd. Met hun karakteristieke puntdaken en prachtige monumentale glas in lood ramen (van de graficus Jan P.C. van Doorn) zijn ze nog steeds een echt focuspunt op Moscowa. In 1974 opende Moscowa een crematorium.

Welke gedeelten kent begraafplaats Moscowa?

Moscowa kent een algemeen- een rooms-katholiek- , een islamitisch en een joods gedeelte. Verspreid over de begraafplaats zijn er ook uitstrooi plekken en bijzetplekken voor urnen aangelegd. Zelfs voor het plaatsen van een naamplaatje bij een in memoriam pek is er ruimte ingeruimd. Ook is er een urnenmuur beschikbaar. Wij van Gerritsen kennen de situatie ter plaatse en weten wat en waar er allemaal kan. Ook voordat de uitvaart plaats vindt kunnen we u daarover adviseren zodat u in de gelegenheid bent het monument te plaatsen op korte termijn na de uitvaart.

Begraafplaats Vredenoord Schaarsbergen

Kemperbergerweg 611
6816 RT  Arnhem
Oppervlakte: 8100 m2.
Omgeven door de bossen van Schaarsbergen ligt begraafplaats Vredenoord. Te vinden achter de Dorpskerk. In 1873 vond hier de eerst begrafenis plaats.
De grond voor deze begraafplaats werd beschikbaar gesteld door Mr. W.G. Baron Brantsen, de heer van Zijpendaal.
Urnengraven zijn ook mogelijk op Vredenoord.

De meest voorkomende namen op begraafplaats Schaarsbergen

  • Tiemens
  • van Hunen
  • Jansen

Nel Benschop begraven in Schaarsbergen

Dichter Nel Benschop ligt begraven op Vredenoord in Schaarsbergen.

Nelly Anna Benschop werd op 16 januari 1918 geboren in Den Haag.

Tijdens haar leven was zij de bestverkochte dichter van Nederland. Naast het schrijven van gedichten was ze ook lerares Nederlands en Frans.

De gedichten van Benschop zijn zeer christelijk. Critici vinden haar werk meer pastoraal dan literair.

Benschop overleed op 31 januari 2005 te Arnhem.

Rijksmonumenten op Vredenoord Schaarsbergen

De begraafplaats in Schaarsbergen heeft twee rijksmonumenten:

  1.  het graf van W.G. Baron Brandsen
  2. het keldergraf van de familie Braat.

Protestantse begraafplaats Elden

Ook wel het Bonifatiuskerkhof aan de Huissensedijk in Elden genoemd.

Huissensedijk 10

Lees meer over de Protestantse begraafplaats Elden

Lucaskerkhof Elden

De RK Begraafplaats te Elden wordt ook wel Lucaskerkhof genoemd. Het adres is Rijksweg – West te Elden. Dat is gemeente Arnhem.

Meest voorkomende namen RK begraafplaats Elden

Janssen (17x), Leenders (15x), Bosman (14x), Hermsen (14x),Peelen (12x).

Ook asbestemming op RK begraafplaats Elden

Kerkhof H. Lucaskerk werd in 1845 in gebruik genomen. In 1875 werd de begraafplaats helemaal opgeknapt. De huidige begraafplaats is in 1902 in gebruik genomen na de bouw van de nieuwe kerk. Sinds 1995 beschikt de begraafplaats ook over asbestemming. De ervaring heeft geleerd dat Eldenaren trots zijn op hun eigen plekje binnen Arnhem.

De maatvoering voor grafmonument is 200 x 100cm. Voor deze maten heeft Gerritsen Grafmonumenten veel monumenten op voorraad. Graniet, hardsteen of een ruwe steen? Wij maken graag een persoonlijk ontwerp voor u. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0575 – 820 988

Joodse Begraafplaats Arnhem