Werkgebied Arnhem

Gerritsen Grafmonumenten is ook werkzaam in en rondom Arnhem. Wij leveren grafstenen bij vele begraafplaatsen in deze omgeving.

Heeft u een vraag over onze diensten of ons werkgebied?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Arnhem

Gerritsen Grafmonumenten Arnhem

Grafmonumenten in Arnhem worden door Gerritsen vanuit Baak geleverd en geplaatst. In onze showroom in Baak kunt u een keur aan mogelijkheden bekijken waar uit te kiezen is. Door onze jarenlange ervaring in het vakgebied gedenkstenen zijn niet veel vragen onbeantwoord gebleven. U kunt kenbaar maken wat u zou willen en wij kunnen daar op reageren en het omzetten naar een passend ontwerp. Begraafplaatsen hanteren allerlei regels waaraan een monument moet voldoen.

Wij weten precies wat er wel en niet mogelijk is op elke begraafplaats in de regio. Wij Alex Gerritsen en Erna Bosch weten hoe belangrijk een grafmonument kan zijn voor een nabestaande. Een persoonlijke benadering vinden wij dan ook heel belangrijk. Want het uitgangspunt moet zijn dat nabestaanden een monument kiezen in de geest van de overledene, wat bij hem of haar past. Bent u overtuigd? Maak dan en afspraak met Gerritsen Grafmonumenten voor een nader gesprek.

Begraafplaats Moscowa te Arnhem:

Waterbergseweg 18 6815 AP Arnhem

Begraafplaats Moscowa is qua oppervlakte (30 hectare) de vierde van Nederland. Begraafplaats Selwerderhof in Groningen is met 50 hectare is de grootse.

Op gedenkpark Moscowa staat ook een crematorium. Begraafplaats Moscowa telt ruim 12.000 graven. De meest voorkomende namen zijn: Jansen 286x, Gerritsen 134x, Janssen 128x, Hendriks 118x, Willemsen 106x en Peters 98x.

Graven van bekende Nederlanders op Moscowa zijn:

*Ien Dales (1931 – 1994) Politica

*Antoon van Hooff (1937 – 2004) Directeur van Burgers Zoo en Presentator van TV programma’s.

Moscowa is vandaag de dag een begraafplaats met meer dan 20.000 graven waar tussen de 40.000 en 50.000 mensen begraven zijn. In 1873 besloot de gemeente tot aanleg ervan buiten haar stadsgrenzen. De naam Moscowa komt van de gelijknamige hofstede die vlak bij lag. De hofstede was in eigendom bij Baron van Heeckeren van Enghuizen die als militair edelman de gewoonte in Franse Krijgsdienst had opgedaan om zijn bezit naar Franse veldslagen te vernoemen.

Op Moscowa zijn Arnhemse hoogwaardigheidsbekleders en bekende personen begraven zoals de tabaksfabrikant Theodorus Niemeyer, Dirk Troelstra (de jongere broer van Pieter Jelles) en Josef Weiss, de Zwitserse muzikant die als Tata Mirando met het gelijknamige zigeunerorkest furore maakte. In 1968 werden twee aula’s gebouwd. Met hun karakteristieke puntdaken en prachtige monumentale glas in lood ramen (van de graficus Jan P.C. van Doorn) zijn ze nog steeds een echt focuspunt op Moscowa. In 1974 opende Moscowa een crematorium.

Welke gedeelten kent begraafplaats Moscowa?

Moscowa kent een algemeen- een rooms-katholiek- , een islamitisch en een joods gedeelte. Verspreid over de begraafplaats zijn er ook uitstrooi plekken en bijzetplekken voor urnen aangelegd. Zelfs voor het plaatsen van een naamplaatje bij een in memoriam pek is er ruimte ingeruimd. Ook is er een urnenmuur beschikbaar. Wij van Gerritsen kennen de situatie ter plaatse en weten wat en waar er allemaal kan. Ook voordat de uitvaart plaats vindt kunnen we u daarover adviseren zodat u in de gelegenheid bent het monument te plaatsen op korte termijn na de uitvaart.