Free cookie consent management tool by TermsFeed

Werkgebied Apeldoorn

Gerritsen Grafmonumenten is ook werkzaam in en rondom Apeldoorn. Wij leveren grafstenen bij vele begraafplaatsen in deze omgeving.

Heeft u een vraag over onze diensten of ons werkgebied?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Apeldoorn

Begraafplaatsen

De begraafplaats Soerenseweg is sinds 2000 een rijksmonument en vol monumentale graven van bekende Apeldoorners. In 1897 vond de eerste begrafenis plaats. De begraafplaats kenmerkt zich door prachtige lanen met monumentale bomen waaraan de grafvelden gelegen zijn. Tevens heeft de begraafplaats een indrukwekkend toegangsgebouw van eind 19e eeuw architectuur.

Soerenseweg 71 7314 JE Apeldoorn

Begraafplaats Heidehof Apeldoorn

Engelanderholt 97

7339 BX Apeldoorn/Ugchelen

De begraafplaats Heidehof is de bekendste en tevens grootste begraafplaats van Apeldoorn. In de bossen van Ugchelen Beekbergen ligt er een uitgestrekte begraafplaats met slingerende paden in een bos omgeving. Van de aanleg en het goede onderhoud van deze begraafplaats gaat een rustgevende werking uit.

Bovendien is er een apart Rooms Katholiek gedeelte op deze begraafplaats aanwezig. Vlak bij de centrale aula is een ontvangstruimte van de gemeente waar op een vrij toegankelijke computer de naam van de overledene ingetikt kan worden, waarnaar het graf, het grafveld en de loop route er naar toe als print verschijnt. Er liggen op de begraafplaats ruim 30.000 personen begraven.

Heidehof en WO II

Op de begraafplaats zijn oorlogsgraven en een oorlogsmonument te vinden voor de gevallenen van de Tweede Wereld Oorlog.

Heidehof Apeldoorn na een crematie

Er is een urnentuin en een uitgebreid columbarium met zowel een gedeelte binnen als een gedeelte buiten.

 

In 1939 werd deze begraafplaats gesticht en is relatief de jongste van de drie bijzondere begraafplaatsen die in Apeldoorn te vinden zijn. Het is een kleinschalige familiebegraafplaats in de wijk Zevenhuizen. Er is een vrijwilligers team die het onderhoud van de begraafplaats voortvarend uitvoert. De begraafplaats staat open voor alle gezindtes. Er is mogelijkheid tot begraven en het bijzetten in een urnenmuur of asverstrooiing. Momenteel worden er vooral bijzettingen uitgevoerd op deze begraafplaats.

Haagwinde 91 7322 EK Apeldoorn

De begraafplaats dateert van 1924. Tot 2005 was de begraafplaats verbonden aan de Fabianus en Sebastianus kerk. In 2014 is de begraafplaats gerenoveerd en bij de tijd gebracht. De begraafplaats toont zeer weids en open doordat zichtlijnen niet door heggen of struiken onderbroken worden. Allerlei varianten van begraven worden aangeboden tot het plaatsen in een grafkelder aan toe. Dat is zelfs te reserveren indien men dat wenst. De begraafplaats staat open voor alle christen geloven uit Apeldoorn en omgeving.

Oude Beekbergerweg 159 7333 AJ Apeldoorn

Deze Rooms Katholieke begraafplaats is sinds 1872 in gebruik. Bij de ingang staat een oude treurbeuk en centraal op de begraafplaats is een groot kruis opgericht. Deze is te midden van de priestergraven te vinden.

Arnhemseweg 52/7 7331 BK Apeldoorn

Natuurbegraafplaats Westerwolde bestaat sinds 1944. Het was de eerste natuurbegraafplaats van Nederland. De familie Westerwoudt had op Assel 330 hectare grond in bezit en kreeg daarom van de Apeldoornse burgemeester toestemming om er een familie – begraafplaats te starten.

Het graf mag met een zwerfkei of klein houten bordje worden gemarkeerd.

In 1955 werd deze bijzondere begraafplaats ook toegankelijk voor niet familieleden.

Anno 2019 is het beheer van deze begraafplaats in handen van drie kleinzonen van de oprichter van het landgoed. Zij doen ook het beheer van de kleine camping. Jaarlijks vinden er ongeveer 50 begravingen plaats. In totaal zijn er zo’n 2000 graven. De familiebegraafplaats waar 5 leden van de familie Westerwoudt begraven zijn, is door een muur afgeschermd van de rest.

Alverschotenseweg 50  7346 AL Hoog Soeren

Deze begraafplaats heeft een oppervlakte van 5800 m2.
Er is 1 oorlogsgraf.
Tevens ligt schrijver A. den Doolaard hier begraven. Hij werd geboren in Zwolle en overleed in 1994 te Hoenderloo.
Heldringsweg 10, 7351 BE  Hoenderloo.

Ereveld Loenen werd in oktober 1949 officieel geopend door prinses Wilhelmina. Op dit Nationaal Ereveld zijn bijna 4000 Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven.

De graven op dit ereveld liggen in rijen. Het totale bosgebied heeft een oppervlakte van ca. 17 hectare. Elke graf heeft een witte steen die plat op de grond ligt. Iedere steen heeft gelijke afmetingen. Is de geschiedenis van de overleden persoon bekend, dan staat dat achter de steen vermeld.

Sinds de jaren tachtig worden er ook militairen begraven die zijn omgekomen tijdens VN-missies. Oorspronkelijk was het een laatste rustplaats voor militairen, verzetsstrijders, politieke gevangen en Engelandvaarders. Maar ook slachtoffers van gedwongen tewerkstelling in nazi-Duitsland zijn hier begraven.

Groenendaalseweg 64, 7371 EZ Loenen.

Bijzonderheden Apeldoorn

De stad Apeldoorn (gemeente Apeldoorn) is gelegen op de Veluwe. Er is veel natuur. Bossen en heidevelden wisselen elkaar af.

Monumenten in Apeldoorn

Paleis Het Loo

Dit paleis ligt aan de rand van Apeldoorn en is eigendom van de Staat der Nederlanden. De tuin en het museum zijn prachtige bezienswaardigheden.

Paleis Het Loo Apeldoorn

De Naald

Locatie: Loolaan (Apeldoorn Noordwest).

De inwoners van Apeldoorn gaven het cadeau aan het bruidspaar koningin Wilhelmina en Prins Hendrik. De onthulling was op 9 maart 1901. De Naald is 17 meter hoog en werd ontworpen door gemeente-architect Gerrit de Zeeuw. De bronzen plaquettes zijn gemaakt door Pieter Puype.

De Naald Apeldoorn

Werkgebieden

Gerritsen Grafmonumenten Apeldoorn

Grafmonumenten in Apeldoorn worden door Gerritsen vanuit Baak geleverd en geplaatst. Wij, Alex Gerritsen en Erna Bosch weten hoe belangrijk een grafmonument kan zijn voor een nabestaande. Een persoonlijke benadering vinden wij dan ook heel belangrijk. Want het uitgangspunt moet zijn dat nabestaanden een monument kiezen in de geest van de overledene, wat bij hem of haar past. Om dat monument uit te kunnen kiezen, kunt u ideeën op komen doen in onze showroom in Baak (vlakbij Zutphen) waar een keur aan mogelijkheden opgesteld staan.

In een gesprek kunt u precies kenbaar maken wat u zou willen en wij kunnen daar op reageren en het omzetten naar een passend ontwerp. Begraafplaatsen hanteren allerlei regels waaraan een monument moet voldoen. Wij weten precies wat er wel en niet mogelijk is op elke begraafplaats in de regio. Bent u overtuigd? Maak dan en afspraak met Gerritsen Grafmonumenten voor een nader gesprek.