Free cookie consent management tool by TermsFeed

Weekend van de begraafplaats 2021

De begraafplaats is een unieke plek waar nabestaanden vol liefde hun dierbare overledene kunnen gedenken, op de plek waar deze nog aanwezig is.

LOB, Terebinth en BVOB organiseren ook dit jaar weer het weekend van de begraafplaats. Omdat er vanwege de Corona maatregelen niet veel activiteiten mogelijk zijn, wordt er vooral ingezet op wandelingen.

Wandelen op een begraafplaats

Al een jaar lang wordt er in Nederland massaal gewandeld. Wat zou het geweldig zijn, wanneer mensen eens niet kiezen voor bos, weide of stadspark, maar een rondgang maken over de begraafplaats. Zo kunnen zij dan zien en ervaren welke mooie plekken er – met zorg, aandacht en vakmanschap – worden beheerd door medewerkers en vrijwilligers. Een begraafplaats is een plek waar iedereen, altijd en overal welkom is. Geniet er van de stilte en schoonheid. Het mooiste qua flora, fauna en funeraire cultuur.

Op een begraafplaats kunt u herdenken en herinneren. Niet alleen de personen die daar begraven liggen, maar iedereen die wordt gemist.

Begraafplaatsen: vol liefde

Dit is het thema voor 2021. Liefde is dan ook volop te vinden op begraafplaatsen. Zoals bijvoorbeeld de vele grafmonumenten in de vorm van een hart. Maar ook de teksten op grafstenen zijn vaak een uiting van liefde. Daarmee is een begraafplaats voor velen een baken van troost, respect en eerbied.

Vol liefde: vele beheerders van begraafplaatsen doen hun werk met zorg. Ook de medewerkers van Gerritsen Grafmonumenten doen hun werk met liefde.

Organisatoren van het weekend van de begraafplaats

Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) is de vakorganisatie op het gebied van begraven en begraafplaatsen in Nederland. Zes keer per jaar geven zij een magazine uit: “De Begraafplaats.”

Stichting Terebinth zet zich in voor het funerair erfgoed in Nederland. Ieder kwartaal geven zij een blad uit: “Terebinth“.

Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer (BVOB) stelt zich ten doel het ontwikkelen, toepassen, in stand houden en waarborgen van afspraken op het gebied van de kwaliteit van grafruimings- en grafdelvingswerkzaamheden in Nederland.

Wanneer is het weekend van de begraafplaats 2021?

Vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 mei 2021. Kijk voor activiteiten op weekendvandebegraafplaats.nl 

Weekend van de begraafplaats