Free cookie consent management tool by TermsFeed

Protestantse begraafplaats Elden

Protestantse begraafplaats Elden

Ook wel het Bonifatiuskerkhof aan de Huissensedijk in Elden genoemd.

Huissensedijk 10

Kerkhof Elden is uitgebreid

In april 2012 is er besloten om het protestantse kerkhof bij de Bonifatiuskerk in Elden uit te breiden. De begraafplaats bij de kerk onder aan de dijk werd te klein. Daarom is er plaats gemaakt voor 220 extra graven en verwacht men zeker 25 jaar vooruit te kunnen

Het is voor Eldenaren belangrijk om in hun eigen dorp begraven te kunnen worden. Veel bewoners van Elden zijn trots op hun eigen plekje binnen Arnhem.

Alleen mensen die lid zijn van de protestantse wijkgemeente Elden- De Kandelaar komen in aanmerking voor een graf bij de witte kerk. Een uitzondering geldt voor niet-leden wiens man of vrouw al op het kerkhof begraven ligt.

Bijzonderheden begraafplaats Elden

Graven worden uitgegeven voor een periode van 20 jaar met een mogelijkheid tot verlenging van telkens tien jaar. In verband met de grondwaterstand kan maar één laag diep begraven worden. Een echtpaar moet derhalve twee aaneengesloten graven kopen als men bij elkaar begraven wil worden. Een deel van de graven heeft een historische waarde, daarom kan er slechts beperkt geruimd worden.