Free cookie consent management tool by TermsFeed

Meer over Rozendaal

Meer over Rozendaal

Rozendaal is een plaats in Gelderland. Wanneer we kijken naar het aantal inwoners dan is Rozendaal de kleinste gemeente op het Nederlandse vasteland. Alleen Schiermonnikoog en Vlieland hebben minder inwoners. Er is nog een reden waarom Rozendaal opvalt. Het is de dunst bevolkte gemeente op het Nederlandse vasteland. Bovendien wonen er ook nog eens een groot aantal miljonairs.

Kasteel Rosendael in Rozendaal

Het kasteel is onderdeel van landgoed Rosendael. Er is een prachtige collectie meubels, zilver en porselein te zien. Het gigantische kasteel is omringd door een park en onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen.

De Bedriegertjes, Schelpengallerij en theekoepel zijn van november tot en met maart afgedekt. Met de bedoeling om deze unieke kunstwerken te beschermen tegen weersinvloeden.

Een wandeling in het park is mogelijk van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

bedriegertjes met schelpengallerij kasteel RosendaelDe Bedriegertjes

De Bedriegertjes is de naam van de fonteinvloer. De vele fonteintjes worden de ‘Bedriegertjes’ genoemd omdat zij onopvallend in de vloer met mozaïek zijn verwerkt. Daarnaast beginnen ze ook nog eens op willekeurige momenten te spuiten.

 

Vroeger, in de tijd van de lagere school, waren de Bedriegertjes erg populair voor een schoolreisje.

De Bedriegertjes zijn sinds 2011 een rijksmonument.