Free cookie consent management tool by TermsFeed

Meer over Arnhem

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland.

Bezienswaardigheden en attracties in Arnhem

Of het nu gaat om historie, cultuur of natuur, voor een ieder is er wel wat te beleven in Arnhem.

John Frostbrug Arnhem

Brug die verlicht is met blauw lichtDeze brug over de Nederrijn is een belangrijke verbinding tussen Arnhem Noord en Arnhem Zuid. De John Frostbrug is een rijksmonument en zeer bekend van de slag om Arnhem.

  • Sinds 2014 vindt jaarlijks The Bridge to Liberation, een nationaal herdenkingsconcert, plaats bij de John Frostbrug.
  • In 2016 begon de Giro d’Italia in Gelderland. In de 2e en 3e etappe van de Giro kwam het peloton over de John Frostbrug.

 

 

 

 

 

De Grote of Eusebiuskerk in Arnhem

kerktoren van de Eusebiuskerk te ArnhemDe Grote of De Eusebiuskerk bepaalt al meer dan vijf eeuwen het stadsgezicht van Arnhem en vertelt de geschiedenis van de Gelderse hoofdstad vanaf de middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw.

De Eusebiuskerk is zowel historisch als eigentijds en wordt veelvuldig gebruikt voor uiteenlopende activiteiten en evenementen. Laat u tijdens een bezoek fascineren door de geschiedenis van de laat gotische Eusebiuskerk. Ontdek in de prachtige kerkzaal de historische objecten, het beroemde Strümphlerorgel en ga op reis naar het jaar 1000 in de grafkelders. De panoramalift neemt u mee langs een van de grootste en zwaarste klokken van Europa en op 73 meter hoogte kunt u genieten van een eindeloos uitzicht over Arnhem en omstreken. Tevens heeft De Eusebiuskerk regelmatig (tijdelijke) tentoonstellingen over de geschiedenis van De Eusebiuskerk.

De kerk en lift zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

 

Burgers Zoo Arnhem

Een grote blauwe vis in Burgers Zoo ArnhemBurgers’ Zoo kent een totale oppervlakte van 45 hectare! Burgers’ Zoo onderscheidt zich van andere dierenparken door zijn ecodisplays, waar grootschalig natuurlijke leefomgevingen zijn nagebouwd waar de bezoeker samen met de natuur en dier onderdeel van uitmaakt.

In 1988 werd de Bush geopend: anderhalve hectare tropisch regenwoud. De vochtige hitte, dichte plantengroei, geuren en geluiden laten u even met de ogen knipperen. Daarnaast is er een Mexicaans-Amerikaanse rotswoestijn (Desert), koraalrif in de Indopacifische Oceaan (Ocean), savannevlakte met o.a. giraffes en neushoorns (Safari) en Maleis regenwoud (Rimba).

Het nieuwste ecosysteem, de grootste overdekte Mangrove van de wereld, is gebaseerd op het natuurgebied in Belize. Hier ontdek je o.a. vlinders, zeekoeien en verschillende krabben!

 

 

Openluchtmuseum Arnhem

Oude boerderij met groen witte luiken in Arnhems openlucht museumIn het Nederlands Openluchtmuseum komt het verleden tot leven. Zowel in de zomer als in de herfst is er van alles te beleven. In het museumpark vind je authentieke gebouwen en ambachtslieden vertellen er graag een verhaal bij. Voor kinderen zijn er activiteiten zodat het museum echt een belevenis wordt. Wat is er allemaal te zien?

  • originele boerderijen
  • arbeidershuisjes
  • molens
  • een kerk
  • een schooltje
  • een oude rijdende tram
  • een ophaalbrug

Voor jong en oud is er van alles te beleven  want het museumpark is 44 hectare groot!