Free cookie consent management tool by TermsFeed

grafsteen schoonHoe maak je grafstenen schoon?

Grafstenen maak je schoon met een speciaal onderhoudsmiddel dat geschikt is voor natuursteen buiten en een zachte borstel. Buiten zeker onder naaldbomen hebben gedenkstenen nog al wat te verduren. Ze worden groen als je er lange tijd niks aan doet. Soms neemt de steen zelfs vocht op en zeker bij lichte steensoorten kan er verkleuring optreden die lastig goed te krijgen is.

Graniet schoonmaken

Vraag altijd een onderhoudsadvies bij het bedrijf waar u de steen gekocht heeft. Dan weet u zeker dat het middel dat u gebruiken wilt, geschikt is voor het reinigen van de soort steen. Graniet kan nogal wat hebben en zal ook van gewone reinigingsmiddelen voor het terras niet snel van streek raken.

Hardsteen en Marmer schoonmaken

Hardsteen en marmer vormen een ander verhaal. Deze steensoorten zijn zuurgevoelig en met schoonmaakmiddelen moet men daarom voorzichtig zijn. Gebruik altijd schoonmaakmiddelen waarvan u zeker bent dat ze geschikt zijn voor de toepassing. Er moeten dan marmer en hardsteen genoemd worden op de fles.

letters grafsteenLetters grafsteen schoonmaken

Bijzonder oppassen is het geblazen bij de aangebrachte tekst. Gaat men al te onbehoedzaam te keer op de gedenksteen dan verwijdert men vaak de verf die in de letters is aangebracht. Zeker bij liggende stenen wil dat nog wel eens gebeuren. Het opnieuw aanbrengen van de verf in de letters is een zeer secuur klusje en feitelijk vakwerk dat het beste door een bedrijf kan worden uitgevoerd. Wij zijn als bedrijf beschikbaar voor de renovatie van gedenkstenen

Heeft u ook een vraag?