Free cookie consent management tool by TermsFeed

Gemeentelijke begraafplaats Gorssel

Zutphenseweg 2a, 7213GG  Gorssel

Op het oudste gedeelte bevindt zich een aantal zeer goed onderhouden graven van families die de landgoederen in de omgeving bewoonden. Op het nieuwe gedeelte bevindt zich onder andere het familiegraf van Kluwer, de oprichters van het gelijknamige uitgeversconcern.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De erehof van het Gemenebest ligt vlakbij de ingang van de Algemene Begraafplaats van Gorssel. Na de gevechten rond de bevrijding van Gorssel in April 1945 waren Canadese soldaten ook hier begraven. Zij zijn verplaatst naar de Canadese Oorlogsbegraafplaats in Holten. Er rusten nu nog 30 slachtoffers op de begraafplaats, allemaal vliegeniers.

witte grafstenen op erehof Gorssel

Op de gemeentelijke begraafplaats in Gorssel is één Nederlands oorlogsgraf.
Het betreft het graf van:
Hendrik Jan Beltman, loopjongen, overleden in Lippendorf, Landkreis Borna, 22-11-1944, 22 jaar.

Witte grafsteen met wit grind binnen omranding

Ook is er een gezamenlijk graf van een aantal gijzelaars die in 1944 zijn gefusilleerd. Er staat een monument op dit gezamenlijke graf. Het betreft de graven van de op 24-09-1944 overleden verzetsstrijders:

Lourens van Velden
Aron Polak
L.H.J.J. Mazel
Jacob Meijer
Gerrit Loman
Andries Brinkman
Frans Bennekes

Tekst op het monument: ZIJ VIELEN VOOR ONS

Oorlogsmonument begraafplaats Gorssel

Bij de begraafplaats Gorssel staat Aula Gorssel

Bij dit uitvaartcentrum kunt u kiezen voor een traditionele opbaring of voor opbaring in een 24-uurskamer. In de zaal is plaats voor 150 zitplaatsen en kan worden gebruikt voor een plechtigheid, maar ook voor een dienst. Tevens is hier de mogelijkheid om met de genodigden afscheid te nemen van hun dierbare. Ook kan de zaal, op welke manier dan ook, ingericht worden naar wens van de nabestaanden. Er is eventueel een mogelijkheid om met statafels te werken. Ook zijn er verschillende condoleance mogelijkheden. Zo kunt u er voor kiezen om de condoleance in het uitvaartcentrum te houden, maar ook een condoleance thuis is via het uitvaartcentrum mogelijk.

Gebouw van bakstenen met een plat dak.