Free cookie consent management tool by TermsFeed

Toepassingen natuursteen

Natuursteen is er in vele kleuren. Daarom kunnen er hele persoonlijke grafstenen van worden gemaakt maar past het ook in vrijwel ieder interieur.

Welke toepassingen?

  • Vensterbanken
  • Tafelbladen
  • Aanrechtbladen
  • Badkamerbladen
  • Ikea keuken met eigen keukenblad

Voorbeelden van natuursteen

  • Graniet: tegenwoordig kiezen heel veel mensen voor een grafsteen van graniet. Het is onderhoudsarm en bijzonder duurzaam. Maar graniet kan ook prima voor een aanrechtblad omdat het een chique uitstraling heeft en bijzonder praktisch is. Het is keihard en hiermee tot op zekere hoogte hittebestendig en krasvast.
  • Marmer: grafmonumenten van graniet zijn nog altijd leverbaar. En bent u op zoek naar een design keuken dan mag een aanrechtblad van marmer zeker niet ontbreken!
  • Hardsteen: hardstenen grafmonumenten zijn tijdloos. Er is prachtig hakwerk mogelijk in dit natuursteen. Frijnen, prikken en scharreren zijn enkele van de technieken die er mogelijk zijn. Hardsteen is ook heel geschikt voor een dorpel, vensterbank of aanrechtblad. 

Iets anders dan natuursteen

  • Composiet: zeer geschikt als aanrechtblad voor een moderne of juist landelijke keuken. Voor vensterbanken en werkbladen wordt het ook veel toegepast.

Wat is composiet

Vensterbanken van composiet worden opgebouwd uit meerdere elementen kwartszand en bindingsmiddel. Daarmee zijn er vele kleuren te leveren. Er is een ruime keuze in matglans afwerkingen maar voor een extra fraai resultaat is het spiegelende effecten misschien wel wat voor u.

Composiet is onderhoudsvrij

Door de vele polijstlagen is composiet onderhoudsvrij. Omdat composiet in verschillende stappen wordt gepolijst ontstaat er een mooie homogene laag met een strak egale kleur. Het intrekken van vloeistoffen, vetten of vocht wordt hierdoor tot een minimum beperkt.

Nadat uw werkblad van composiet is geïnstalleerd hoeft u geen beschermlagen aan te brengen. Geen impregneren en dat betekent direct heerlijk genieten van uw nieuwe aanrechtblad, werkblad of vensterbanken.

Krasvast composiet

Composiet is een zeer duurzaam materiaal dat ook nog eens krasvast is.

Gerritsen Natuursteen levert vele kleuren composiet uit voorraad. Bel gerust 0575 820 988 voor advies.