Free cookie consent management tool by TermsFeed

Liefde in steen

Kan een graf- of urnenmonument troost bieden? Wie daaraan twijfelt, zou het bijzondere boek ‘Liefde in steen’ moeten lezen: een verzameling ontroerende vertellingen. In liefdevol opgetekende verhalen blikken nabestaanden terug op het leven en de dood van een overleden dierbare.

Erna Bosch had al vele jaren een wens: het schrijven van een origineel boek. Tijdens haar gesprekken met nabestaanden hoorde ze bij het uitzoeken van een graf- of urnenmonument vele verhalen. Unieke verhalen. Wat zou het mooi zijn om een aantal van deze vertellingen uit te brengen in een boek, daar had ze het vaak over. En in 2020 is ze er mee gestart. Anderhalf jaar is ze er mee bezig geweest en vanaf 15 juni 2022 is het boek te koop.

Met de volgende vragen in haar achterhoofd ging ze een aantal nabestaanden interviewen:

  • Wie is de overledene?
  • Waarom is er voor deze grafsteen en begraafplaats gekozen?
  • Hoe is het de nabestaande(n) de jaren na het overlijden vergaan?
  • Kan een gedenkmonument ondersteunend zijn in het rouwproces?

Het verlies van een dierbare verweven in het leven

Het zijn inderdaad originele verhalen geworden met verschillende achtergronden, leef- en gezinssituaties en beroepen. Maar stuk voor stuk laten ze zien dat liefde oneindig is. Ook biedt dit boek een kijkje in het werk van mensen in de natuursteenbranche. Hoe is het om dag in dag uit bezig te zijn met grafmonumenten? Maakt dat somber of geeft het juist energie?

Liefde in steen is vanaf 15 juni 2022 te koop

Het boek is vanaf 15 juni 2022 te koop en kost € 20