Free cookie consent management tool by TermsFeed

Houten kaarsenstandaards

Een houten kaarsenstandaard past in ieder interieur. Er zijn vele vormen en maten beschikbaar. Alles heel voordelig en van verschillende soorten hout gemaakt door de heer Berns uit Baak.

Kaarsenstandaards passen in ieder interieur

In ieder interieur past wel een houten kaarsenstandaard. Of het nu gaat om een romantisch, modern of stoer interieur.

Gedenkhoekje met kaarsen

Creëer je eigen gedenkhoekje op een mooie plekje in huis. Een foto van de overledene, een geliefd voorwerp en uiteraard een kaarsje in een houten standaard.

Unieke houten kandelaars

Unieke handgemaakte kaarsenstandaards van hout.

De heer Antoon Berns uit Baak heeft als hobby houtbewerken. Hij maakt prachtige kaarsenstandaards in allerlei formaten en gebruikt hiervoor verschillende soorten hout.

Berns, geboren in 1950, is geboren en getogen in Baak. Hij leerde het vak van timmerman op de LTS in Doetinchem. Vele jaren beoefende hij dit ambacht. Net als zijn vader, broer en zoon.

Hoewel Anton Berns nu met pensioen is, mag hij nog steeds graag met hout bezig zijn. In de schuur achter zijn huis brengt hij vele uurtjes door. Hij vindt het geweldig dat zijn kleinzoon van 18 jaar ook geïnteresseerd is in het maken van houten kandelaars.

Hout met ‘slaap’

Een aantal kaarsenstandaards zijn gemaakt van hout met ‘slaap’. Dat zijn grillige tekeningen in donkere of zwarte lijnen. Deze verkleuring van een deel van het hout is het effect van schimmels.

In de showroom van Gerritsen Grafmonumenten staan een heel aantal houten kaarsenstandaards van Antoon Berns. Prijs vanaf € 5,00