Free cookie consent management tool by TermsFeed

Grafversiering Orchidee

De orchidee is een heel populaire grafdecoratie. Logisch, want de orchidee staat bij heel wat mensen in de vensterbank. Zowel ouderen als jongeren waarderen deze bijzonder mooie kamerplant. Menigeen heeft het zelfs als lievelingsplant. Bij een bezoek aan een tuincentrum is er altijd wel een nieuwe kleur beschikbaar. Het aantal soorten wordt wereldwijd op zo’n 20.000 geschat. Keus genoeg dus.

Orchidee als grafdecoratie

Op een rouwkaart  wordt met regelmaat een orchidee afgedrukt. En hoe mooi kan het dan zijn om ook op de grafsteen of op het urnenmonument deze bloem af te beelden. De orchidee kunt u laten zandstralen of laseren, maar ook een bronzen grafversiering behoort tot de mogelijkheden.

Grafdecoratie orchidee in brons
Grafdecoratie orchidee uitgevoerd in brons. 31 x 23cm = € 391

 

Orchidee zilverbrons als grafdecoratie
Grafdecoratie orchidee uitgevoerd in zilverbrons. 31 x 23cm = € 391
Grafdecoratie Orchidee in wit groen brons
Grafdecoratie orchidee uitgevoerd in brons / groen / wit. 31 x 23cm =        € 391

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De orchidee heeft een heel herkenbaar uiterlijk. De bloem bestaat namelijk uit drie kerkbladen en drie kroonbladen. Het middelste kroonblad noemen we de lip. Deze is afwijkend qua vorm en ook wat groter. Daarmee is de lip een mooie landingsplek voor insecten en kan gemakkelijk het centrum van de bloem worden bereikt.

Een decoratie op de grafsteen geeft een heel persoonlijke uitstraling. Met dit symbool kunt u gevoelens en emoties uitdrukken die zich niet in woorden laten vastleggen.

Betekenis van de orchidee als grafversiering

Deze bloem die er in heel veel kleuren is, staat symbool voor liefde, luxe, charme, aanhankelijkheid, wijsheid, schoonheid en kracht. In de oude Griekse samenleving stond de bloem ook voor vruchtbaarheid. De orchidee hoort bij een 14 jarig huwelijksfeest. Maar ook is het de plant van sterrenbeeld Waterman.

Orchidee aanbrengen met lasertechniek

orchidee aanbrengen met lasertechniek