Free cookie consent management tool by TermsFeed

Grafsteen van Cortenstaal

Gerritsen Grafmonumenten levert al jaren grafstenen van cortenstaal. U zoekt een grafsteen die modern en eigentijds is? Mogelijk is cortenstaal dan wat u zoekt.

Cortenstaal heeft roestlaag

Cortenstaal is een nieuwe staalsoort. Het leent zich uitstekend voor grafstenen. Na verloop van tijd verschijnt er een roestlaag op die het staal zijn karakteristieke kleur geeft. De roestlaag vormt een beschermlaag.

Weervast dat Cortsenstaal

Cortenstaal is zeer weervast en prima te combineren met natuursteen. Er zijn enorm veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld een tekstplaat van cortenstaal of juist een omranding van dit roestige staal. Een dunne omranding of juist een hele brede, alles is uit te voeren.

Cortenstaal heeft weinig tot geen onderhoud

Grafstenen van cortenstaal hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Door weersinvloeden en vochtigheid roest cortenstaal en zorgt het voor een natuurlijke beschermlaag. Gebruik nooit zuurhoudende producten voor het schoonmaken en probeer bladeren van het cortenstaal te verwijderen, want deze kunnen een plaatselijke aantasting veroorzaken.

Wanneer gaat Cortenstaal roesten?

Na 4 tot 5 maanden begint cortenstaal te roesten en na 1 tot 2 jaar stopt dat proces vanzelf.

Grafstenen van Cortenstaal:

 

Andere voorbeelden van Cortenstaal:

Kunstwerk van cortenstaal dat in Naaldwijk staat. Het betreft een zittende Engel op een omgekeerde bloempot gemaakt door Huub en Adelheid Kortekaas.
Voorgevel Jopie Huisman museum in Workum te Friesland.
Cortenstaal met kip als uitsnede.
Cortenstaal gedenkteken.