Free cookie consent management tool by TermsFeed

Asbestemming

Het is heel persoonlijk welke keuze mensen maken voor de asbestemming. Er zijn enorm veel mogelijkheden maar de eerste maand is het wettelijk verplicht dat de as in het crematorium blijft. Zo is er tijd om na te denken over een bestemming die bij u en de overleden dierbare past.

Waar mag de as worden verstrooid?

Sinds 10 april 1998 mag crematie-as ook op andere plekken dan de officieel aangewezen strooivelden worden verstrooid. In principe op iedere plek in Nederland hoewel er ook beperkingen zijn.

Behalve dat het verstrooien van as door de gemeente moet zijn toegestaan, moet men ook toestemming hebben van de eigenaar van het water of terrein waar wordt verstrooid.

Gerritsen Grafmonumenten heeft ruime keus aan urnen

De as kan worden bewaard in een urn die u zelf uitkiest. Maar ook kan er een urn speciaal voor u worden gemaakt. Komt u gerust met een schets naar onze showroom. Wij maken dan graag geheel vrijblijvend een prijsberekening.

Een urn kunt u bij u thuis bewaren, maar het bijzetten van de urn in een urnenmuur of urnentuin is ook mogelijk. Er zijn enorm veel begraafplaatsen die deze mogelijkheid bieden. Als laatste kunt u de as ook bijzetten in een bestaand particulier graf.

Urnenmonumenten

Urnenmonumenten worden door Gerritsen Grafmonumenten vervaardigd uit verschillende materialen. De keuze is aan u. Iedere gewenste kleur en vorm kunnen wij voor u realiseren. Urnenmonumenten zijn er in diverse maten, maar zijn altijd kleiner dan een grafmonument voor een gewoon graf.

Daarnaast is het ook mogelijk om de urn in uw eigen tuin te begraven. Met een urnenmonument in eigen tuin bespaart u immers enorm in de kosten. Grafrechten hoeft u in dat geval niet te betalen. Wilt u liever niet dat het herkenbaar is als een grafmonument? Ook dat is geen probleem. Het plekje voor uw dierbare kan de uitstraling krijgen van een zeer creatief monument dat oogt als een decoratie in uw tuin. Niemand zal dan zien dat om een urnengraf gaat.

Offerte aanvragen voor een urn of urnenmonument?

Wij zijn te bereiken via het contactformulier of op 0575 – 820 988.